Oudercomité

Het Oudercomité wil bijdragen tot het welzijn van alle kinderen op school, in een zo optimaal mogelijke schoolomgeving

Doel oudercomité

Het oudercomité van de Kiem Wambeek zorgt onder meer voor logistieke ondersteuning van de school. Het grootste doel is helpende handen bieden bij activiteiten en zorgen dat er extra financiële middelen zijn om de schoolwerking te bevorderen. Ook de verkeerssituatie in de schoolomgeving geven we extra aandacht van het oudercomité. Op de vergaderingen krijgen we info over de schoolwerkingen, worden activiteiten overlopen, opmerkingen/bezorgdheden van ouders doorgegeven, oplossingen of verbeteringen gezocht en activiteiten georganiseerd waarmee we de schoolwerking kunnen sponsoren met zaken waarvan de kost buiten de subsidies van de gemeente of het budget vallen.

Activiteiten
Een paar keer per jaar worden er door het oudercomité activiteiten georganiseerd, denk aan de fuif, het schooletentje, dit ontbijt, en de taarten- en fruitverkoop. Maar waarom doen wij deze activiteiten? Dit gebeurt om extra centen in te zamelen om de school te ondersteunen en de kinderen de nodige extraatjes te kunnen aanbieden. Niet enkel financieel en met raad staan we de school bij. Ook helpen we graag een handje bij activiteiten zoals de proclamaties op het einde van het schooljaar, de kerstdrink, ...

Iedereen welkom
Heb je ook zin om je schouders onder de school van je kind te zetten? Nieuwe mensen leren kennen en leuke babbels en momenten te hebben tijdens de activiteiten en vergaderingen? De leerkrachten wat te ontlasten met een paar extra handen te bieden? Dan ben je van harte welkom!
Laat je niet misleiden door het aantal activiteiten die georganiseerd worden en alles hierboven waardoor het lijkt dat het een fulltime job is. Dit is helemaal niet het geval, en ook als je eens niet kan, begrijpt iedereen uit het oudercomité dat volkomen. We zijn allemaal ouders met een eigen gezin, job en leven. Dus uiteraard wordt van niemand het onmogelijke verwacht. Het geeft je veel voldoening en de extra vriendschappen krijg je er gratis bij!

 


Facebookpagina: Oudercomité Wambeek